Lumea NTV
Prajitura cu nuca, cacao si marmelada
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de prajitura cu nuca, cacao si marmelada - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente prajitura
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1/2 pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 gr nuca
- 1 praf de sare
- 300 g marmelada de prune
- ciocolata alba.
Mod de preparare
Nuca se taie marunt iar ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si praful de sare. Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam de sus in jos pana se incorporeaza. Adaugam nuca maruntita si amestecam usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 -25 min, pana la proba: prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet, se taie in 2 foi si se umplu cu marmelada. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte. Se poate decora, daca doriti, cu ciocolata alba rasa deasupra.