10 cele mai bune comedii romanesti

10 cele mai bune comedii romanesti

Comediile romanesti sunt filmele care ne-au adus zambetul pe buze, fie ca a fost vorba de povesti originale, de scenarii unice sau de ecranizari ale operelor literare ale celor mai buni scriitori romani. De la piesele lui I.L. Caragiale transpuse in film, pana la cele mai noi productii de comedie, asupra carora domina peisajul un film deosebit cum este Filantropica, comediile romanesti sunt filmele din cinematografia noastra pe care trebuie sa le vezi iar si iar.

Filantropica

Filantropica este una dintre bijuteriile industriei de film romanesc de comedie. Productia lui Nae Caramfil are deosebite accente umoristice, ironice si satirice, pe alocuri condimentate si de realitatea cruda pe care o evoca, de evenimentele sociale care iti lasa un gust amar. Cu toate acestea, filmul a fost apreciat la scara larga la aparitie si este in continuare una dintre cele mai bune comedii romanesti.

Asfalt Tango

Tot in regia lui Nae Caramfil, Asfalt Tango este o alta comedie autentica spumoasa, care urmareste aventurile unui cuplu casatorit. Cei doi intra in tot felul de evenimente care mai de care mai traznite si mai amuzante. Dialogurile sunt pline de ironie si de amuzament pur, motiv pentru care filmul aparut in 1996 merita vazut.

E pericoloso sporgersi

Debutul lui Nae Caramfil s-a marcat corespunzator prin E pericoloso sporgersi, o comedie cat se poate de interesanta. Subiectul de baza al filmului nu este de fapt deloc amuzant, insa personajele, scenele cheie si maniera ironica in care este interpretat fac din aceasta productie una dintre cele mai bune comedii din perioada de dupa Revolutie.

Cuibul de viespi

Dupa Gaitele de Al. Kiritescu, filmul Cuibul de viespi este o ecranizare reusita si haioasa. Cu o distributie feminina de exceptie, Tamara Buciuceanu-Botez, Coca Andronescu, Ileana Stana Ionescu si Tora Vasilescu, dar si cu actori romani renumiti, cum ar fi Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Ovidiu Iuliu Moldovan si George Constantin, filmul lui Horea Popescu a devenit un adevarat clasic in comedia romaneasca.

Secretul lui Bachus

Geo Saizescu a fost cel care a realizat comedia spumoasa Secretul lui Bachus. Subiectul filmului are la baza o poveste reala despre o escrocherie care a socat si a facut valva la acea vreme in societatea noastra. Regizorul insa a transformat totul intr-o satira sociala, interpretata incredibil de Stefan Mihailescu Braila, Emil Hossu, Gheorghe Dinica, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani si Jean Constantin.

Gloria nu cinta

Gloria nu cinta este singurul film realizat de regizorul de televiziune Alexandru Bocanet, dar si una dintre cele mai savuroase comediii romanesti. Din pacate, tanarul regizor s-a stins la varsta de 33 de ani, fiind prins sub daramaturile unui bloc in timpul cutremurului din 1977. El ne-a lasat insa aceasta capodopera in care ii putem vedea pe Toma Caragiu, Horatiu Malaiele, Tora Vasilescu si Margareta Paslaru.

Asta seara dansam in familie

Asta seara dansam in familie este o comedie despre doi escroci sentimentali, interpretati de Sebastian Papaiani si de Dem Radulescu. Intreaga poveste este extrem de amuzanta si de plina de momente hazlii, create de cele doua personaje masculine in incercarea de a pacali cat mai multe femei, interpretate cu succes de actrite celebre, printre care si Vasilica Tastaman, Violeta Andrei, Draga Olteanu Matei, Ioana Bulca si Mariella Petrescu.

Balul de sambata seara

Geo Saizescu a creat cel mai bun film al sau in anul 1968, Balul de sambata seara. Desi s-a axat pe comedii, acest film de tinerete a fost cel mai bun al regizorului si una dintre cele mai bune comedii din cinematografia romaneasca. Actritele Mariella Petrescu si Ana Szeles s-au remarcat prin talentul lor, dar si prin frumusetea lor deosebita. Sebastian Papaiani a devenit ulterior actorul favorit al filmelor lui Saizescu.

O scrisoare pierduta

Toate comediile lui I.L. Caragiale au fost ecranizate in filme celebre in anii '50. O scrisoare pierduta s-a filmat in anul 1954, sub conducerea regizorului Sica Alexandrescu si cu un grup de actori deosebit de talentati, printre care si Ion Fintesteanu, Grigore Vasiliu Birlic, Radu Beligan si multi altii, care au reusit sa transpuna perfect pe pelicula toate momentele vesele si ironice ale piesei de teatru.

Directorul nostru

Jean Georgescu a creat in 1955 o comedie satirica deosebita si neasteptata pentru acea vreme supusa intens regimului comunist restrictiv, Directorul nostru. Grigore Vasiliu Birlic si Alexandru Giugaru fac un duo deosebit pe ecran, urmand un scenariu scris de medicul Educard Mezincescu si plin de replici acide, spirituale si taioase, care au dat si mai mult farmec acestei comedii.

Acestea sunt cele mai bune comedii romanesti, pe care trebuie sa le revezi. De la comediile lui I.L. Caragiale transpuse in film si pana la cele mai interesante si mai originale productii ale regizorilor romani, comedia romaneasca este o categorie deosebita, ce trebuie apreciata asa cum se cuvine in cinematografia tarii noastre.

Care crezi ca este cea mai buna comedie romaneasca?

Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Favorit TV

Descopera muzica populara autentica romaneasca, traditiile si obiceiurile satului romanesc numai pe Favorit TV. Cu o grilă alternand permanent intre difuzarea de videoclipuri si recitaluri ale unor artisti din zona muzicii populare si a muzicii etno, cu emisiuni de divertisment de tip magazin, Favorit TV gazduieste cei mai importanti rapsozi din Romania, fiind si o rampa de lansare pentru debutantii genului.


Muzica Favorit TV

Muzica favorita

Va invitam sa ascultati cea mai buna muzica populara romaneasca si etno alaturi de Favorit TV, cantata de cei mai cunoscuti si buni artisti romani ai momentului.

Traditii si obiceiuri

Traditii si obiceiuri

Aici gasesti cele mai importante mosteniri culturale ale poporului roman, traditii transmise din generatie in generatie, datini, obiceiuri strabune si mestesuguri unice cu care ne diferentiem de restul popoarelor din intreaga lume.

Bucataria favorita

Bucataria favorita

Te invitam in bucataria noastra specific romaneasca, in care gasesti cele mai renumite retete traditionale, impreuna cu cele mai importante secrete pe care poporul roman le-a dobandit de-a lungul istoriei la capitolul gastronomie.

Farmacia naturii

Farmacia naturii

Acesta este locul in care problemele tale de sanatate se vindeca natural. Iti prezentam o serie de tratamente, leacuri si retete pe baza de plante, care te vor ajuta sa vindeci orice boala.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook