Lumea NTV
5 documentare romanesti pe care sa nu le ratezi

Documentarele sunt cel mai cool mod de a te informa fara pic de efort! Tot ce trebuie sa faci e sa iti alegi tema dorita. Apoi urmareste un eseu vizual bine documentat si explicat! Iata cateva documentare realizate de romani... pentru romani. Vizioneaza si tu cele 5 documentare romanesti pe care e bine sa nu le ratezi:
Tara moarta (2017)
Un subiect aproape tabu in Romania este modul in care Holocaustul a cuprins tara noastra, indundand-o cu ura si antisemitism. Documentarul realizat in regia lui Radu Jude este o colectie de fotografii vechi din acea perioada cu descrieri audio din jurnalul unui medic evreu.
Varza, cartofi si alti demoni (2016)
Spiritul de antreprenor (sau lipsa lui) este un subiect de interes pentru mai mult de jumatate din romani. Varza, cartofi si alti demoni e un documentar -incursiune in Lunguletu, un sat din imprejurimile capitalei. Aici, varza are cel mai mic pret posibil din cauza numarului ridicat de fermieri ce o cultiva. Vizionandu-l afli ce poti sa faci timp de 1 an in acest loc in care potentialul de afaceri e mai mare decat... ar fi nevoie.
Chuck Norris vs Communism (2015)
Un contrast extrem de interesant este acela ce ilustreaza doua planuri diferite in acelasi moment din timp. In Romania, comunismul intrista cetatenii si le limita gandirea, posibilitatile, visele. Pe micul ecran, insa, casetele iluminau vietile oamenilor cu filmele lui Van Damme si Chuck Norris, filmate la mii de kilometri distanta.
Marele jaf comunist (2004)
Marele jaf comunist este un documentar atipic. Acesta ne arata reconstituirea jafului unei banci, avand ca actori chiar... protagonistii povestii. In finalul filmului, protagonistii sunt executati. Dupa o luna, acest film cu scop documentar ajunge in cinematografe si devine un real succes.
Cinema, mon amour (2015)
Tot cu subiect din sfera cinematografiei, Alexandru Belc ne prezinta documentarul Cinema, mon amour. Acesta spune povestea reala a cinematografelor din tara, a decaderii acestora in favoarea erei digitale, a importantei lor. Un administrator de cinema viziteaza cinematografe din strainatate si culege idei, inspiratie si strategie din acestea.