Lumea NTV
6 filme romanesti lansate dupa 2000 pe care trebuie sa le vezi chiar acum
Filmele romanesti sunt adevarate opere de arta, care merita apreciate la adevarata lor valoare. Filmele noastre au fost premiate la cele mai prestigioase festivaluri internationale si au castigat admiratia a multor pasionati de cinematografie. Noi sau vechi, aceste filme merita vazute sau revazute si fac parte dintr-o lista si mai lunga de ecranizari autohtone de succes.
Eu cand vreau sa fluier, fluier (2010)
Un tanar este condamnat la patru ani de inchisoare pentru furt. El afla ca mama sa intentioneaza sa plece din tara impreuna cu fratele sau mai mic. Intre timp, acesta face cunostinta cu o tanara asistenta sociala, pe care el decide sa o rapeasca. Filmul a fost nominalizat la premiul Ursul de Aur de la Berlin si a primit Marele Premiu al Juriului (Ursul de Argint). In anul aparitiei sale, filmul a adus peste 54.000 de spectatori in cinematografe.
4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007)
4 luni, 3 saptamani si 2 zile spune povestea unei tinere, care vrea sa avorteze ilegal in Romania anilor '80. Aceasta ecranizare a socat intreaga lume cu modalitatea sa franca de a descrie intamplarile. Filmul are 23 de premii si 19 nominalizari la festivaluri internationale importante de film, printre care si Globurile de Aur.
Din dragoste cu cele mai bune intentii (2011)
Cum ii spune si titlul, dupa ce mama lui Alex este internata in spital in urma unui accident vascular cerebral, acesta trece printr-o serie de evenimente surprinzatoare si incearca sa faca totul din dragoste, cu cele mai bune intentii, insa mai si greseste. Filmul a luat locul doi la Premiile Gopo pentru cel mai bun film de lung metraj si a fost castigator la Festivalul de la Lugano.
Francesca (2011)
Francesca, rol interpretat de Monica Birladeanu, este o educatoare, care viseaza sa plece in Italia, pentru a avea o viata mai buna. Pentru a-si indeplini visul, ea trebuie sa infrunte multe obstacole pe care nu le-ar fi asteptat si chiar sa faca fata problemelor iubitului ei, moment in care afla multe secrete de-ale sale.
Restul e tacere (2008)
Filmul prezinta incercarile lui Grig de a realiza primul film autohton intitulat Razboiul de Independenta, la inceputul secolului al XX-lea, fiind finantat de un mosier. Este un film exceptional, premiat la Premiile Gopo. A fost regizat de Nae Caranfil si din distributie fac parte Marius Vizante, Ovidiu Niculescu si Mirela Zeta.
Loverboy (2011)
Loverboy, regizat de Catalin Mitulescu, este un film romanesc bazat pe fapte reale. Filmul prezinta circumstantele sociale in care ia nastere prostitutia. Luca le face pe fete sa se indragosteasca de el si apoi le plaseaza spre prostitutie. Pelicula prezinta povestea dintre acesta si una din fete, precum si circumstantele in care se afla.
Care sunt filmele tale preferate romanesti din anii 2000?