Lumea NTV
Budinca cu branza si struguri
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de budinca cu branza si struguri - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
• 250 gr. branza dulce de vaci
• 1 lingura gris
• 1 lingura cu putin varf amidon de porumb
• 2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
• 1 lingurita rasa praf de copt
• 1 pachetel zahar vanilat
• 1 varf de sare
• 3 oua mari
• 3 linguri lapte
• 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
• struguri albi sau negri
• smantana
Mod de preparare:
Ouale se separa albusul de galbenus.
Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.
Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc boabe de struguri si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.
Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.
Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata.