Lumea NTV
Carnati proaspeti in zeama de varza
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Carnati proaspeti in zeama de varza - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- carne de porc cu putina grasime tocata
- usturoi
- condimente carnati
- sare, piper
- apa
- rengute de cimbru si rozmarin proaspat
- zeama de varza murata
- intestine gata pregatite
Mod de preparare pentru carnati proaspeti in zeama de varza
Amestecam toate ingredientele pentru carnati, respectiv carnea tocata, usturoiul zdobit sau pisat, condimente dupa preferinta, piper, cimbru, boia, sare sau amestec special pentru condimente. Amestecam bine si adaugam putina apa pentru a se lega. Cand este gata compozitia, pregatim intestinele pentru a fi umplute. Facem carnatii cu ce instrument detinem in bucatarie - ori un robot modern de bucatarie electric ori carnatar clasic care se manevreaza manual.
Dupa ce sunt gata facuti carnatii, ii asezam intr-o tava, ii intepam bine pe alocuri ca sa nu crape in timp ce se gatesc. Turnam in tava zeama de varza, pana la jumatatea grosimii carnatilor sau chiar pana la nivelul lor. Garnisim cu crengute de cimbru si rozmarin proaspat, feliute de usturoi dupa gust.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180 grade), pana sunt facuti si frumos rumeniti, intorcandu-i de cateva ori. Aveti grija sa nu-i prajiti / uscati prea tare.
Se servesc calzi cu muraturi si paine proaspata.
Pofta buna!