Lumea NTV
Carne de porc impanata cu legume
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Carne de porc impanata cu legume - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1 kg de carne de porc de la piept fara os
- 2 linguri de unt
- 3-4 catei de usturoi
- 0,5 lingurita de paprica
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper negru macinat
- 1 varza pentru acoperit friptura
- 1 salata verde pentru decor
- 1 borcan muraturi pentru servit
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite, grasimea in plus, lasati un strat de numai 0,5 cm. Usturoiul si foile de dafin se maruntesc, carnea se unge cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin si usturoi.
Legumele spalate si curatate se taie pai, se trec prin sare marunta. Cu ajutorul cutitului cu lama subtire sau cu acul de bucatarie faceti incizii si infigeti legumele.
Lasati sa se marineze 12-24 de ore (in functie de cat de tanara e carnea), intr-un vas emailat. Semifabricatul marinat se pune intr-o tava unsa cu ulei vegetal, pe carne se pun bucatele de unt se acopera cu o frunza de varza (in varianta moderna – cu folie de aluminiu) si a se coace la cuptor la temperatura de 190-200 grade timp de 45 minute.
Carnea este gata, atunci cand, daca o infigeti, din ea curge un suc incolor.
Pofta buna!