Lumea NTV
Carne de vita taraneasca
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Carne de vita taraneasca - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 600 g carne de vita
- 3 linguri de vin sec
- ½ pahar arpagic (se gaseste la borcan la sectorul de conserve)
- 1/3 pahar ulei
- sare, piper negru macinat
- foi de dafin
- 3-4 rosii
- 1½ pahare fasole (putem lua Bonduele/conserva fasole rosie, pentru ca e pasteurizata)
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de verdeata tocata
- 4-5 crengute de patrunjel
Mod de preparare pentru carnea de vita taraneasca:
Carnea de la marginea groasa sau subtire se taie felii, se bate, se presara cu sare si piper, se stropeste cu ulei, cu vin sec, se adauga o crenguta de patrunjel, foile de dafin, cativa bulbi de arpagic, se amesteca totul, se preseaza bine in vas si se lasa pentru 25-30 minute sa se marineze. In timpul marinarii se amesteca de 2 ori. Foile de dafin si patrunjelul se scot inainte de a se pune la prajit. Carnea se rumeneste cu ceapa (rumenitul il putem face in cuptor, cum a facut Nae si la crap, a dat tava cu ceapa si cartofii inainte), se pune in ceaun, se adauga rosiile tocate, fasolea fiarta, sarea, piperul, verdeata tocata, usturoiul pisat si vinul. Se acopera cu un capac si se da la cuptor ca sa se inabuse timp de 30-40 minute.
Pofta buna!