Lumea NTV
Ceapa de Campina
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de ceapa de campina - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 6 cepe trupese, tari la carne
- 3 felii de paine
- 100 g miez de nuci
- 1 pahar lapte
- 2 legaturi marar
- sare, piper
- 1 ceasca smantana
- 1 ceasca vin alb
- 1 lingura untdelemn
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare pentru Ceapa de Campina:
Cepele curatate se pun la fiert. Miezul de paine se inmoaie in lapte (apa).
Se macina nucile si se toaca mararul.
Cand cepele s-au inmuiat, li se scoate miezul. Se freaca un piure din miez de ceapa, paine si nuci, cu sare, piper si marar si se umplu cepele.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza cepele cu gura in sus. Se bate vinul de smantana, se toarna peste, se da tava la cuptor sa scada sosul si sa prinda culoare.
Se toaca patrunjel si se presara peste aceasta intrare (sau garnitura) "simpatica ce merge, cand e singura, si cu tuica de Doftana, usoara si inmiresmata, si cu o Besicata de Dealu Mare, sa spumege-n cani si sa ne aduca aminte de primaveri sui, pe care n-o sa le mai traim, si de prieteni nebuni, pe care n-o sa-i mai vedem decat rar, rar sau deloc!"
Pofta buna!