Lumea NTV
Cele mai scumpe filme realizate vreodata
Costurile realizarii unui film sunt intotdeauna mari, avand in vedere numerosele elemente ce intra in constituirea unui astfel de produs cinematografic. De la onorariile mari oferite actorilor, la costuri de productie, exista numeroase elemente ce necesita atentie si investitii. In plus, tehnologia avansata permite realizarea unor filme din „alta lume”, din toate punctele de vedere, fapt ce contribuie la bugetul necesar realizarii filmului.
Titanic
In anul 1997, Titanic a uimit si a emotionat intreaga lume. Cu Leonardo di Caprio si Kate Winslet, povestea celui mai cutremurator naufragiu a necesitat un efort ireal pentru realizare, dar care a meritat, avand in vedere notorietatea productiei si dupa atatia ani. Efectele speciale pentru realizarea imaginilor complexe si de mare amploare au costat studiourile de productie 290 de milioane de dolari, dar au si dus la un profit urias din incasari ce s-a ridicat la o suma de peste 2 miliarde de dolari.
Cu avansul tehnologiei si al gusturilor cinefililor, a crescut si necesitatea de a realiza si de a promova filme de o factura din ce in ce mai complexa din punctul de vedere al efectelor speciale utilizate, dar si din cel al grandorii proiectelor realizate si a povestilor imaginate de diversi directori si producatori.
Piratii din Caraibe (Pirates of the Carribean)
Piratii din Caraibe: La capatul lumii a necesitat o investitie de 336 de milioane de dolari doar pentru efectele speciale. Elaborarea acestora a contribuit la crearea unei lumi fantastice, in care piratii se lupta pentru suprematie asupra corabiilor, a marilor si a oceanelor, dar si asupra puterii in general. Seria Piratii din Caraibe a lui Tim Burton este una care a demonstrat un sir de efecte de succes, ce au reusit sa transpuna un subiect de actiune intr-o lume cat se poate de reala.
Avatar
Din seria filmelor de actiune, cu eroi sau a filmelor de animatie, un singur fapt este clar, efectele speciale sunt vitale pentru productie si aduc un apor vital crearii unei imagini viabile si perfecte. Avatar a fost o productie de succes, ce a devenit rapid cunoscuta in intreaga lume, adunand o suma impresionanta din incasari. Insa nici costurile de productie nu au fost mai prejos, fapt ce este usor de inteles. S-a cheltuit suma de 257 de milioane de dolari pentru o productie surprinzatoare.
Filme pentru copii
Nici filmele din seria Harry Potter nu puteau fi mai prejos la acest capitol. 271 demilioane de dolari au fost necesari pentru realizarea productiei Harry Potter si Printul semipur (Harry Potter and the Half-Blood Prince). De asemenea din categoria filmelor pentru copii si adolescenti, Tangled a necesitat 277 de milioane de dolari ca investitie, dar a si produs o animatie cu un succes enorm pentru Disney.
Efectele speciale reprezinta solutia cea mai sigua pentru productiile cinematografice ce se doresc a fi un succes in realizarea unei lumi fantastice. Pe langa acestea, mai sunt desigur numeroase alte necesitati, ce contribuie la completarea lumii create computeriazat si fac intregul complex unul de succes. Care dintre aceste filme va impresionat prin efectele speciale utilizate?