Lumea NTV
Chec
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Chec - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 7 oua
- 7 linguri de faina
- 7 linguri de zahar
- un pliculet de zahar vanilat
- 100 g de stafide
- 100 g nuci taiate (nu macinate)
- o lingur cacao
- hartie de copt
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare pentru chec
Separam oualele pe rand (galbenusul de albus). Zaharul il amestecam cu plicul de zahar vanilat peste care punem galbenusurile si le amestecam cu mixerul pana isi dubleaza volumul (aproximativ doua minute).
Albusurile se pun separat intr-un castron si se bat cu telul sau mixerul pana cand se intaresc suficient (aproximativ 15 minute).
In compozitia obtinuta din galbenusuri si zahar se adauga faina si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn. Apoi adaugam albusul batut spuma si amestecam usor.
Tava o tapetam cu hartie de copt si ulei peste care adaugam 80 % din compozitie. Restul de aluat il amestecam cu cacao. Deasupra presaram nucile si stafidele pe care le amestecam cu o furculita. Le bagam la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade.
Intre timp mai verificam checul cu o scobitoare (daca nu ramane lipit pe scobitoare inseamna ca este gata).
Il lasam sa se raceasca inainte sa-l taiem.
Pofta buna!