Lumea NTV
Chec cu morcovi
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de chec cu morcovi - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru chec
- 2 pahare faina (de 250 g)
- 2 pahare zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara
- 3 pahare morcov ras( cam 6-7 bucati)
- 1 pahar ulei
- 4 oua.
Preparare :
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara. Morcovul se da prin razatoarea marunta. La amestecul de faina se adauga morcovii, uleiul si ouale. Amestecati bine cu o lingura tot amestecul, la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun. Amestecati bine cu mixerul, cam 2 min toata compozitia. Ungeti cu unt o tava rotunda de 28-30cm, o asterneti si cu hartie de copt. Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora. Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Il lasati 15 min sa se racoreasca in tava. Dupa 15 min se scoate din tava, acoperiti cu putin zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Puteti sa-l mai acoperiti cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, va fi si mai delicios.