Lumea NTV
Chec cu pere
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Chec cu pere - o reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 1 pahar mare iaurt
- 2 pahare zahar
- 2 pahare faina
- 1,5 pahare amidon
- 0,5 pahar ulei
- 100 g ciocolata
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- 3-4 pere
Mod de preparare:
1. Perele curatate de cotor si de cotor daca doriti, se pun intregi la fiert in apa cu zahar si alte arome, dupa gust. Se lasa cam 15 minute, dupa care se scurg bine.
2. Pentru aluat, se amesteca praful de copt, ouale si iaurtul. Se amesteca cu telul pentru a obtine o compozitie omogena. Cu acelasi pahar de iaurt, se adauga zaharul, faina, amidonul si se amesteca foarte bine.
3. Ciocolata se pune la topit cu o lingurita de apa. Apoi, dupa ce s-a topit, se adauga in compozitia de la punctul 2. Se amesteca si se toarna intr-o tava de cozonac.
4. Se infig cele trei pere fierte intregi cu oarecare distanta egala intre ele si se da tava la cuptor pentru aprox. 50 de minute. Se serveste rece, simplu sau cu sos de ciocolata.