Lumea NTV
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Chiftelute de dovlecei la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru chiftelute de dovlecei
- 3 dovlecei
- 2 oua
- 200 g cascaval
- 250 g telemea de oaie
- 3 catei usturoi
- pesmet
- faina
- marar
- sare, piper
- boia dulce
Mod de preparare
Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa. Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce (nu mai adaugati sare daca telemeaua este sarata) Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-4 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat. Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute. Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii sau tzatziki.
Sos de rosii: se curata rosiile de coaja, se taie marunt, apoi se pun la calit intr-o cratita. Cand dau in fiert, se stinge focul si se adauga usturoi pisat. Se potriveste la gust cu sare si piper daca mai este cazul.