Lumea NTV
Chiftelute marinate
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Chiftelute marinate - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 500g carne de porc sau amestec
- 1 ou
- 1 morcov mic/mediu
- 1 cartof mic (se poate si fara, dupa preferinta)
- 1 ceapa medie
- usturoi dupa preferinta
- marar, patrunjel
- 750 ml suc de rosii
- foi de dafin
- cimbru
- sare si piper
Mod de preparare pentru chiftelute marinate
Morcovul, ceapa si cartoful le radem marunt. Amestecam carnea toacata cu legumele rase, cu usturoiul pisat, marar si ou. Asezonam cu sare si piper.
Formam chiftelute pe care le asezam in tava una langa alta (ori pe hartia de copt ori direct in tava, daca este teflonata tava sau cu suprafata ceramica) si le bagam la cuptor. Chiftelele se urmaresc pana se rumenesc (aprox. 20 min), se intorc sa se faca pe ambele parti (le gustam sa ne dam seama daca s-au facut).
Cand sunt gata toate chitelutele le punem intr-o cratita, turnam peste ele suc de rosii, adaugam usturoi pisat 2-3 catei, boabe de piper, cimbru, foi de dafin, verdeata daca avem (marar sau patrunjel) si bagam la cuptor. Se lasa aprox. 20-25 minute (sau cat apreciem noi ca sunt gata) cat sa se faca sosul si sa se amestece toate aromele si gusturile.
Garnitura: cartofi imbracati in staniol si dati la cuptor. Cand sunt gata se curata si se presara deasupra vedeata.
Pofta buna!