Lumea NTV
Ciuperci ciobanesti cu mamaliguta
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de ciuperci ciobanesti cu mamaliguta - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru ciuperci ciobanesti cu mamaliguta
- 1,5 kg ciuperci cu p?l?rie mare (mân?t?rci, albe de paji?te, p?str?viori de fag, bure?i ?erpe?ti)
- 200-300 g sunculita afumata
- 200-300 g brânz? de burduf
- 4-5 rosii
- ulei
- sare, piper, marar
- Malai
Mod de preparare
Se taie picioru?ul ciupercilor si se spal? ciupercile temeinic. Intr-o tava potrivita pentru cuptor se toarna ulei cat sa fie unsa, se aseaza felii de sunculita, peste care se pun palariile ciupercilor (fiecare palarie se aseaza pe o felie de sunculita). Se pregateste umplutura pentru ciuperci: branza de burduf sfaramata, sunculita taiata marunt, marar, piper. Se amesteca bine si se umplu ciupercile. Pe fiecare ciuperca se aseaza cate o felie de rosie, iar peste rosie se mai pune din compozitia de umplutura sau chiar un cubulet de branza de burduf.
Tava astfel pregatita se da la cuptor pana cand ciupercile isi lasa zeama, si se rumenesc atat ciupercile cat si compozitia cu branza.
Separat pregatim mamaliguta pe care o servim la ciupercile ciobanesti.