Lumea NTV
Clatite umplute cu pui si ciuperci
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de clatite umplute cu pui si ciuperci - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru clatite umplute
- 10-15 clatite
- piept de pui
- ciuperci proaspete 8-10 buc sau ciuperci din conserva
- 1 ardei gras de culoarea preferata
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- ulei si o lingura de unt
- 1 lingura de amidon
- 500ml smantana lichida neindulcita
- 200ml iaurt
- 200g branza rasa
- sare,piper
Clatitele le avem gata facute deoparte. Se fac dupa reteta clasica de clatite, de preferat fara zahar, dat fiind ca umplutura este sarata.
Taiem marunt la cutit carnea si o punem la calit cu ulei. Tocam ceapa, usturoiul si le punem peste carne sa se calesca. Taiem ardeiul si ciupercile marunt, le adaugam peste carne si lasam sa se caleasca. Adaugam sare si piper dupa gust. Dupa 10 min.dizolvam amidonul in putina apa rece si amestecam in oala ca sa se lege compozitia. Lasam sa se raceasca un pic, punem branza rasa si amestecam usor.
Asezam cate o clatita pe o farfurie, luam doua liguri din compozitie le rulam si le punem intr-o tava unsa cu unt. Umplem astfel foile de clatite pina se termina compozitia.
Dupa ce am terminat de rulat clatitele, amestecam smantana lichida cu iaurtul si turnam peste clatite. Punem putina branza rasa deasupra si apoi dam la cuptor timp de 15-20 minute.