Lumea NTV
Cocos la tava cu cartofi aromati
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de cocos la tava cu cartofi aromati - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 2 picioare intregi de cocos de casa
- 2 linguri maioneza, usturoi pisat, pasta de ardei rosu
- sare, piper, praf de usturoi cu ardei rosu
- 1 kg cartofi mici rotunzi
- rozmarin uscat
- ulei de masline
Mod de preparare:
Daca este mare, cocosul se portioneaza. Se sareaza, pipereaza si se unge cu un amestec de maioneza, usturoi pisat, piper, chili (daca vreti picant), pasta paprika. Se lasa sa se marineze cca 2 ore apoi se aseaza in tava mare si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Cartofii se curata de coaja, se lasa intregi daca sunt mai mici (sau se taie în 4 daca sunt mari) si adaugam sare, piper, ulei de masline si rozmarin uscat si ii dam la cuptor cca 1 ora.
Cocosul trebuie sa fie foarte rumen cand este gata.
Pofta buna!