Lumea NTV
Copanele de pui la cuptor si cartofi umpluti cu oua
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Copanele de pui la cuptor si cartofi umpluti cu oua - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente copanele de pui la cuptor
- 6 copanele
- condimente: cimbru, boia, piper
- ulei, sare
- mustar dupa gust
Mod de preparare pentru copanele de pui la cuptor
Se prepara un sos din mustar, putin ulei si condimente. Cu acest sos se ung copanelele, apoi se amesteca bine toate si pana pregatim tava le lasam sa se marineze. Luam o tava de copt de marime medie, o tapetam cu hartie de copt si asezam copanele. Dam tava la cuptor si lasam sa se rumeneasca copanelele.
Ingrediente cartofi umpluti cu oua
- 10 cartofi (putem face cati dorim)
- 10 oua
- 200ml lapte
- 200g cascaval ras
- 100g unt
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru cartofi umpluti cu oua
Se aleg cartofi frumosi, de aceeasi marime, se spala bine, pentru a a nu ramane pamant pe coaja lor si se coc la cuptor, intr-o tava cu sare grunjoasa. Cand sunt copti, se face in fiecare cartof cate o scobitura in forma de ou, scotand cu lingura miezul. Din miez se va face un piure: intr-o cratita pe foc se amesteca miezul de cartof cu lapte, cascaval (aprox. 50g), sare si putin unt.
Apoi se aseaza cartofii intr-o tava pentru cuptor, in fiecare cartof scobit se presara la fund putin cascaval ras si se adauga o bucatica de unt cat o aluna. Se sparg ouale si, in fiecare cartof, se pune cate unul, apoi se presara cu cascaval iar deasupra oul se acopera cu un strat din piureul de cartofi. Nivelam frumos cu un cutit. Cartofii asezati in tava se introduc la cuptor unde se lasa la copt aprox. 10-15 minute, la foc iute.
Se servesc fierbinti, cu unt de la sosiera daca dorim, alaturi de copanele si salata de varza alba.
Pofta buna!