Lumea NTV
Corabiele
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Corabiele - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1 pahar unt
- 2 oua
- 1 pahar de zahar pudra
- faina cat cuprinde aluatul, sa nu fie nici moale, nici prea dens
- 3 pahare zahar tos
- 1 ceasca de miez de nuca
- 1 plic zahar vanilat
- unt / ulei pentru uns tava
Mod de preparare pentru corabiele:
Se amesteca untul cu zaharul tos, vanilat ?i cu ouale. Faina se adauga putin cate putin pana se face un aluat potrivit pentru intins. Se intinde o foaie groasa de un degetel si se taie forme rotunde cu paharul. Pe fiecare turtita se pune cate o jumatate de miez de nuca. Se unge tava cu unt, se aseaza corabielele si se da la cuptor tava. Cand s-au rumenit, se scoate tava si se presara cu zahar pudra deasupra. Se pot unge cu marmelada sau gem, de asemenea.
Pofta buna!