Lumea NTV
Cornulete cu bors
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de cornulete cu bors - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru doua tavi:
- 150 ml ulei
- 100 ml bors
- 25g drojdie
- 350-400 g faina
- un praf sare
- o lingura coaja de lamaie rasa, vanilie sau apa de trandafiri
- rahat sau magiun pentru umplutura
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Amestecam uleiul cu borsul, praful de sare, mirodeniile si drojdia dizolvata cu un strop de apa calda. La sfarsit adaugam faina si obtinem un aluat un pic uleios si potrivit de tare. Lasam aluatul la dospit cca 30 de minute.
Pe o planseta de lemn presarata cu faina intindem aluatul si taiem triunghiuri nu foarte mari. La baza triunghiului punem umplutura si rulam formand cornuletul.
Cornuletele se vor coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25min.
Cat sunt fierbinti se tavalesc bine in zahar pudra.
Spor la prajiturit!