Lumea NTV
Coronita cu prune
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de oronita cu prune - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 3 oua
- 1 esenta vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri ulei
- 7-8 linguri faina
- 6 linguri de zahar
- 12 linguri de lapte
- un praf de sare
- 1 kg prune
- 1 lingura ulei si 1 lingura faina pt. uns tava
- zahar pudra pt. pudrat.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma cu putina sare albusurile, dupa care adaugam zaharul si batem pina obtinem o bezea. In galbenusuri punem esenta si ulei, le omogenizam bine apoi le turnam peste albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus cu grija. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de copt si faina in ploaie amestecand cu grija iar la final laptele si omogenizam bine.
Pregatim o tava rotunda, punem hartie de copt sau o ungem cu ulei si tapetam cu faina. Punem pe fundul tavii jumatati de prune. Apoi turnam compozitia si la final mai asezam citeva bucatele de prune deasupra. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam pina se rumeneste frumos {pina trece testul cu scobitoarea}.
Cind este gata se lasa sa se racesca si se pudreaza cu zahar pudra apoi se poate servi.
Prajitura poarta acest nume, datorita formei pe care o are. Se poate face si cu alte fructe.