Lumea NTV
Crap umplut cu ciuperci
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Crap cu ciuperci - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1 crap de 1-1,5 kg
- 200 g slaninuta afumata
- 2, 3 cepe
- 1 pahar vin alb
- 500 g ciuperci
- sare, piper
- foi de dafin, cimbru
- boia
- 1 ou
Mod de preparare pentru crap cu ciuperci
Crapul il curatam de solzi, il spalam bine si ii dam un praf de sare. Slaninuta impreuna cu ciupercile le taiem in felii julien, apoi le amestecam cu condimentele, cu oul si cu vinul, amestecam bine toata compozitia si incepem sa indesam crapul, dar nu inainte de a-l unge si pe el cu putin ulei, piper, boia dulce. Dupa ce l-am umplut deja incepe sa miroasa toate condimentele.
Vom pune un pat de ceapa si cartofi intr-o tava unsa cu ulei pe care vom aseza crapul umplut. Cand incepe cat de cat sa prinda o crusta aurie, mai aruncam un pahar de vin, iar apoi, din cand in cand, stropim crapul cu zeama ce se aduna in tava.
Cand este gata, vom scoate tava din cuptor si vom garnisi crapul cu patrunjel tocat fin si felii de lamaie.
Pofta buna!