Lumea NTV
Crema de zahar ars
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Crema de zahar ars - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 8 oua
- 150 g zahar pentru caramelizat
- 200 g zahar pentru compozitie
- zahar vanilat si coaja de la o lamaie (optional)
Mod de preparare pentru crema de zahar ars
Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze, dupa aceea il intindem uniform pe tot fundul si pe peretii cratitei si il lasam sa se intareasca. Mare atentie - nu lasati zaharul sa se caramelizeze prea mult pentru ca devine amar.
Intre timp, amestecam ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana cand zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine. Cand zaharul caramelizat s-a racit putem sa adaugam compozitia in cratita. Pentru o crema fina puteti strecura compozitia printr-un tifon. Cratita se pune deasupra unui alt vas cu apa clocotita si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita inseamna ca prajitura este gata. Vasul cu crema de zahar ars se lasa sa se raceasca bine, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, crema de zahar se taie feliute ca de tort si se poate servi cu frisca.
Pofta buna!