Lumea NTV
Dorada imbracata cu sare la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Dorada imbracata cu sare la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 2-4 pesti medii dorada
- 3 kg sare grunjoasa
- Lamaie
- Tarhon
- Salata verde
Mod de preparare pentru dorada imbracata cu sare la cuptor
Nu curatam pestele de solzi, doar interiorul de intestine. Dupa ce am spalat si zvantat pestele, il umplem cu felii de lamaie si tarhon. Intr-o tava punem dedesubt un strat generos de sare, asezam pestele deasupra si turnam deasupra restul de sare, acoperind foarte bine pestele. Apoi batucim putin sarea deasupra pestelui cu mana, iar la final stropim cu apa.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 30-40 min sau mai mult in functie de cuptor, pana cand sarea se pietrifica. Se scoate din cuptor si la masa se curata inainte de a fi servit in farfurie de sare (spargem cu grija sarea si se va lua si pielita, ramanand pestele suculent si delicios).
Servim cu salata verde si, dupa preferinta, cu garnitura de cartofi.
Pofta buna!