Lumea NTV
Dovlecei, rosii, vinete si ardei umpluti
Pregateste si tu alaturi de noi legume umplute - o reteta prezentata in emisiunea Traditia gustului.
Ingrediente:
- 700 de grame de carne amestec sau pui
- 1-2 cepe
- 1/2 de pahar de orez (75-80 ml) cu bobul rotund
- 1/2 de legatura de marar
- 1/2 de legatura de patrunjel
- 1 lingurita rasa de piper macinat
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita boia (dulce sau iute)
- 1 ou intreg sau doar 1 galbenus de ou
- frunze de dafin
- sos: 250 de ml de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei de masline
Mod de Preparare:
Inainte de toate, se curata legumele pe cat posibil si de nervurile din interior si se spala bine, lasandu-se apoi la scurs cu deschizatura in jos. Carnea tocata se pune intr-un castron. Se toaca ceapa marunt si se adauga peste carne, se adauga si orezul, sarea, piperul, boiaua, verdeturile tocate (nu neglijati verdeturile, vor aduce prospetime acestui fel de mancare de vara) si, daca horatati sa folositi, oul intreg sau galbenusul (oul are categoric un rol in a lega compozitia de carne si orez, dar o va si intari putin asa ca daca doriti o compozitie mai moale folositi doar galbenusul sau nu puneti ou deloc).
Se amesteca toate foarte bine, pana la obtinerea unei compozitii omogene.
Compozitia de carne si orez se indeasa in legumele alese, fara a le umple insa complet (tineti cont ca orezul se va mai umfla la fierbere).
Se aranjeaza legumele intr-o oala potrivita, cu deschizatura in sus. Separat, se da in clocot cam 1 litru si jumate de apa. Cand apa clocoteste, se toarna cu grija deasupra ardeilor din oala, sa fie apa doar atat cat sa acopere ardeii. Se mai presara un strop de sare, adauga foile de dafin si se pune oala pe foc.
Pentru a tine legumele la loc fix sub apa care fierbe, eu obisnuiesc sa le asez deasupa o farfurioara.
Se fierb ardeii la foc potrivit spre moale timp de 1 ora – 1 ora 1/2, suficient sa se gateasca si carnea si sa fie fiert si orezul.
Pofta buna!