Lumea NTV
Dovlecei umpluti cu varza
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Dovlecei umpluti cu varza - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 10 dovlecei
- 1 varza
- 3 rosii sau 1 lingura cu bulion
- 4 linguri cu ulei
- 1 ceapa
- sare
- cimbru
Mod de preparare pentru dovlecei umpluti cu varza
Dovleceii se curata de coaja, se taie si se golesc de seminte. Se spala si se lasa la scurs pe un prosop. Varza se toaca marunt, se freaca usor cu sare, pana cand se strange zeama in vas. Se spala si se pune in cratita cu ulei, impreuna cu ceapa tocata. Se lasa la calit, timp de 30 de minute.
Se adauga rosiile fara coaja sau bulionul, cimbru si se mai lasa pe foc cateva minute. Dovleceii sunt umpluti cu varza calita, sunt acoperiti cu apa calda si sunt introdusi la cuptor, vreme de 30 de minute. Se servesc calzi.
Pofta buna!