Lumea NTV
Drob de spanac
Pregateste si tu alaturi de noi drob de spanac - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 500 g de spanac
- 6 cepe
- 1 capatana usturoi
- 12 oua
- 2 linguri de unt
- sare si piper
- cimbru si marar verde
- 1 cosulet de ciuperci de vara (bureti de roua, urechiuse, vinetele)
Mod de preparare drob de spanac:
Se spala spanacul si se pune la fiert 15 minute in apa clocotita. Se toaca cepele bob de porumb si se pun la calit in unt. Se taie marunt ciupercile, se pun peste ceapa aurie si se lasa si ele la calit 20 de minute, adaugandu-se piperul si sarea.
Se piseaza pasta usturoiul, mararul si cimbru. Se scurge spanacul si se toaca. Se bat ouale, se invart bine cu usturoi, marar si spanac si se amesteca apoi cu ciupercile. Se aranjeaza intr-o forma de cozonac. Se pun la cuptor la foc mic sa se inchege si sa se rumeneasca.
Pofta buna!