Lumea NTV
Fasole cu ciolan
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Fasole cu ciolan - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1 kg fasole boabe
- 1 ciolan afumat
- 500 ml suc de rosii
- ulei
- usturoi
- cimbru
- sare, piper
- morcov, telina, pastarnac
- patrunjel presarat deasupra la servire
Mod de preparare pentru fasole cu ciolan:
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se inlocuieste apa, se pune din nou la fiert, iar catre sfarsit se adauga sarea.
Cand fasolea este fiarta, se scurge si se pune intr-o cratita/tava. Se adauga ulei, usturoi taiat rondele, o ceasca din zeama in care a fiert, suc de rosii dupa preferinta, cimbru, bucatile de ciolan afumat, telina, morcovii, pastarnac - taiate bucati.
Se introduce vasul la cuptor, unde se tine pana scade sosul format si se amesteca aromele.
Se serveste cu muraturi.
Pofta buna!