Lumea NTV
Ficatei la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi ficatei la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditia gustului.
Ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- ceapa
- usturoi
- sare
- piper
- boia
- lapte
Mod de preparare ficatei la cuptor:
Curatam, spalam bine si taiem bucatele ficateii. Eu ii tin circa 15 minute in lapte inainte de a-i pune la cuptor. Taiem marunt ceapa si o punem in capacul unui vas de Yena (sau in vasul care va merge la cuptor cu ficateii), peste ulei.
Adaugam ficateii (scursi bine de lapte/apa), punem boia si piper dupa preferinte. Tot acum punem si cateii de usturoi pisati. Amestecam bine ficateii cu condimentele, uleiul, ceapa si usturoiul. Bagam la cuptor la foc mic spre mediu pana se rumenesc. In acest timp, ii mai scoatem de 2-3 ori si ii amestecam/intoarcem (va puteti folosi de 2 linguri pentru asta). Eu i-am tinut vreo 50 de minute, poate si mai mult. Dar ii lasati in functie de cum va place sa fie, mai moi sau mai uscati. Acum ii sarati dupa gust!
Ii serviti fierbinti cu piure de cartofi ori cu orez! Un deliciu!
Pofta buna!