Lumea NTV
Friptura de curcan cu sos de vin la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de friptura de curcan - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 3-4 pulpe de curcan
- usturoi
- cimbru
- boia dulce
- maghiran
- dafin
- sare
- piper
- ulei de masline
- vin alb sec
Mod de preparare pentru friptura de curcan:
Pulpele de curcan se spala cu apa rece, se usuca cu servetele de hartie, apoi se cresteaza cu ajutorul unui cutit.
Se pregateste sosul de usturoi aromatizat: se piseaza usturoiul, se freaca cu putin ulei, apoi se dilueaza cu un pahar de vin. Se adauga apoi condimentele, se amesteca si se lasa 10 minute. Amestecul de condimente se toarna peste pulpele asezate intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
Vasul se acopera si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 1-1,5 ore. La final, se lasa 10 minute fara capac pentru a se rumeni frumos.
Adauga o garnitura de cartofi evantai la friptura ta!
Ingrediente:
- 4-5 cartofi noi, maricei
- 300 grame kaizer
- 300 grame cascaval
- 100 grame unt
- 2-3 linguri ulei
- busuioc
- sare
Mod de preparare pentru cartofii evantai:
Cartofii se curata si se taie in forma de evantai. In fiecare taietura se pune o felie de kaizer, o felie de cascaval si 1-2 cubulete de unt. Se unge o tava cu ulei, se pun pulpele de curcan, iar printre bucatile de carne se aseaza cartofii cu crestaturile in sus. Se presara busuioc, piper, sare si se da la cuptor pentru 1-2 ore, pana cand cartofii sunt frumos rumeniti, iar carnea este bine facuta. Se servesc calzi.
Pofta buna!