Lumea NTV
Friptura de porc cu mere si stafide
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Friptura de porc cu mere si stafide - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 400 grame muschi de porc
- cimbru si rozmarin proaspat
- 2 catei de usturoi
- cateva stafide
- 5-6 mere
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper
- boia
- 3-4 linguri de apa
- 1/2 cescuta vin alb
Ingrediente garnitura Salata de patrunjel:
- 1 legatura patrunjel
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- zeama de lamaie
Mod de preparare pentru friptura de porc cu mere si stafide
Carnea se taie felii, se sareaza, se pipereaza, se da cu boia si o lasam de o parte. Intr-un mojar punem frunzele de rozmarin si cimbru, usturoiul, un praf de sare, piper si apoi pisam. Adaugam uleiul de masline si pisam in continuare. Pregatim o tava pentru cuptor, o ungem cu putin ulei. Cu amestecul obtinut ungem carnea pe ambele parti, o asezam in tava si presaram cu stafide.
Curatam merele de cotor, le taiem patratele si le adaugam peste si printre bucatile de carne. Adaugam 3-4 linguri de apa, apoi dam la cuptor, iar spre final punem si o jumatate de cescuta de vin alb.
Sfat: din cand in cand verificam ca friptura sa aiba sos si cu o lingura mai adaugam peste carne, pentru altfel se usuca, iar stafidele se innegresc si capata un aspect neplacut.
Pofta buna!