Lumea NTV
Friptura de porc cu mustar si afumatura
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Friptura de porc cu mustar si afumatura - o reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 600-700 g pulpa de porc
- 200 g slanina afumata sau costita
- 3-4 cepe
- 5-6 cartofi
- 3 catei usturoi
- 2 linguri mustar
- 1 lingura pasta de ardei
- sare, piper, maghiran
- ulei
- salata verde, ceapa verde si rosii pentru servit
Mod de preparare:
Pulpa de porc se taie bucati mici. O amestecam cu mustar, pasta de ardei, usturoi pisat, sare, piper si maghiran. Dam la rece pentru o ora sa se marineze. Se poate lasa si peste noapte. Pregatim apoi celelalte ingrediente: ceapa o curatam si o taiem solzisori, cartofii rondele subtiri iar costita o taiem felii subtiri.
Pregatim un vas potrivit pentru cuptor, mai inalt (de preferat sunt cele traditionale din lut, in care tinem apa cam 30 minute inainte sa dam la cuptor, altfel riscam sa crape), apoi incepem sa asezam alternativ ingredientele.
Turnam cateva picaturi de ulei cu care ungem vasul, asezam un strat de felii de costita, apoi bucatile de carne marinate, apoi presaram ceapa, urmata de rondelele de cartofi iar deasupra mai punem cateva fasii de costita. Turnam putina apa calduta in interiorul vasului, pe langa margine. Acoperim vasul cu capac pentru a se innabusi si dam la cuptor pentru 60-90 minute, in functie de capacitatea cuptorului. Verificam cand sunt facute carnea si cartofii.
Se serveste cu salata verde proaspata sau dupa preferinta.