Lumea NTV
Gaina coapta in bostan
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de gaina coapta in bostan - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1 gaina
- 1 bostan oval (3-3,5 kg),
- 1 kg de mere, 1 gutuie
- ½ de pahar de ulei vegetal,
- Sare, piper negru macinat
- Foi de dafin
- 1 lamaie.
Mod de preparare:
Gaina pregatita se taie bucati mari (8-10 bucati), se sareaza, se pipereaza, se prajeste in ulei incins pana se rumeneste bine. Bostanul se spala, se taie capacul, se curata de seminte, se inlatura o parte din pulpa astfel ca sa ramana destul loc pentru ingrediente.
Curatati merele de seminte si cotor, gutuia de coji si de cotor, taiati lamiia felii.
Puneti gaina in bostan, impreuna cu fructele. Acoperiti bostanul cu capacul si dati-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pina e gata (se verifica daca e gata rata).
Se serveste in bostan, care se foloseste si ca garnitura la carnea de gaina.