Lumea NTV
Gaina machedoneasca
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Gaina machedoneasca - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 1 gaina (sau piept si pulpe de pui)
- 1-2 capatani usturoi
- 1 lingura untura
- 300 g branza (sau cascaval)
- 200 g sunca afumata
- 4 oua
- 400 ml lapte acru (sau batut, iaurt)
- piper, cimbru, busuioc, sare
Mod de preparare pentru gaina machedoneasca
Gaina se fierbe inainte. Usturoiul de piseaza. Carnea fiarta se dezoseaza si se taie bucati mici.
Intr-o cratita/tava potrivita pentru cuptor, se pune untura, se intinde un strat de bucati de carne din gaina si se mai pastreaza putina pentru un alt strat. Urmatorul strat - se presara usturoiul pisat, piper, cimbru, busuioc. Se acopera apoi cu strat de branza rasa, bucati de sunca afumata, iar branza rasa si la final strat de carne de gaina.
Se bat ouale cu iaurtul si se toarna deasupra. Sare se adauga dupa gust, in functie de cat de sarata este branza si sunca.
Cratita va sta la cuptor cam 1 h la foc mic.
Se serveste calda cu muraturi sau o salata proaspata, dupa preferinta.
Pofta buna!