Lumea NTV
Gaina umpluta
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Gaina umpluta - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 1 gaina
- 1 pachet ficat de pui
- 250 g paine alba
- 100 g unt
- 2 oua
- 100 g ciuperci
- 1 ceapa
- 200 ml lapte proaspat
- untura, ulei
- rom
- marar, patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare pentru gaina umpluta
Se pregateste umplutura astfel: painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine, se sfarama si se amesteca cu ficatul dat prin masina (sau se dau prin masina impreuna si astfel se amesteca mai bine). Se freaca apoi untul spuma si se amesteca in compozitia de umplutura. Se adauga ouale, sare si piper. Se freaca bine pana devine ca o pasta. Ceapa si ciupercile se toaca marunt si se calesc timp de 1 min cu putin ulei, apoi se adauga in compozitie. La urma se adauga verdeata tocata marunt. Cu aceasta compozitie se umple gaina (care, in prealabil, se spala bine in exterior, interior si se sareaza), se coase, se aseaza intr-o tava potrivita si se unge cu ulei amestecat cu rom. Adaugam in tava 2-3 linguri de apa, 1 lingura de untura si se da la cuptor. Se unge din cand in cand cu sosul din tava.
La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca, apoi se iuteste flacara. Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, nu se mai umbla deloc la cuptor pentru a se rumeni gaina.
Durata de preparare ar fi de aprox 2 ore, in functie de marimea gainii.
Pofta buna!