Lumea NTV
Invartita cu mac
Fie ca vorbim de invartita cu mac, mere, nuca, branza sau dulceata, reteta este aproximativ aceeasi. Va prezentam o baza pentru acest gust unic, exact ca cel din bucataria bunicii.
Aluat
- 3 cesti de faina
- 2 oua, din care unul pentru uns
- 1 lingurita de drojdie
- 2 linguri de unt topit
- 1 ceasca de lapte caldut
- 1 pahar zahar
- 3 linguri de ulei
- 1 praf sare
Umplutura
- 500 gr mac
- 1 ceasca zahar
- 2 cani lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtineti o compozitie omogena si elastica. Se lasa la dospit in loc caldut 2-3 ore. Se pregateste umplutura. Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat. Cand laptele s-a incalzit, adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga. Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita. Rulati foaia pe lungime, iar la final, adunati-o sub forma de melc. Puneti-o intr-o tava de aragaz (iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut.
Se da 15 minute la 220 grade C, apoi 45 de minute la 180 grade C, acoperita cu hartie de copt. Se serveste rece!