Lumea NTV
Mancare ardeleneasca
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Mancare ardeleneasca - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 800 g pulpa de porc
- boia dulce de ardei
- paprika
- 2-3 cepe
- 5-6 cartofi
- 2 lingurite zahar
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
- rosii in bulion
- 3 ardei rosii sau gogosari congelati
Mod de preparare pentru mancarea ardeleneasca
Se spala carnea, se taie cubulete ai se lasa sa se scurga, dupa care se pun la inabusit.
Se spala ceapa si ardeii si se taie felii subtiri. Se freaca cu sare si se pun peste carnea inabusita. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in sucul propriu, adaugandu-se apa calduta. Se pun si cartofii taiati cubulete si se lasa la foc mic.
Se verifica cu o furculita daca s-a fiert carnea si se condimenteaza cu sare, zahar, paprika, piper negru boabe si macinat, iar la sfarsit se adauga rosiile in bulion.
Se mai lasa cateva minute sa fiarba si apoi se baga la cuptorul bine incins. Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde.
Pofta buna!