Lumea NTV
Mancare rece cu porc si prune uscate
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Mancare rece cu porc si prune uscate - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 500g muschi de porc
- 400 g prune uscate
- 10 cepe de marime medie
- 1 cana apa calduta
- 200 ml ulei
- sare, piper, frunze dafin
Mod de preparare pentru mancare rece cu porc si prune uscate
Muchiul de porc se taie felii subtirele. Ceapa se taie cubulete. Se poate cali ceapa inainte in ulei, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Prunele uscate se spala si se lasa 4-5 minute in apa calduta ca sa se hidrateze un pic daca este cazul.
Luam un vas pentru cuptor (oala de lut, tava, cratita - ce folosim de obicei cand facem la cuptor preparate) si incepem sa asezam astfel: turnam ulei pe fundul vasului, asezam un rand cu bucati de carne, peste carne intindem un rand de ceapa calita, apoi asezam prune pe alocuri. Si alternam astfel carnea cu ceapa calita si prunele uscate pana le terminam. Turnam cate putin ulei la fiecare rand, (apreciem cat este nevoie pentru a nu se prinde) presaram putina sare, piper si foi de dafin. Mai asezam deasupra prune. Turnam la final apa calduta.
Vasul cu preparatul se da la cuptor pentru gatire la foc mediu sa se inabuse bine si sa se amestece gusturile. Durata de gatire este in functie de puterea cuptorului. Urmarim cand este facuta carnea.
Se serveste rece sau calda daca preferam.
Pofta buna!