Lumea NTV
Miel la cuptor in sos de vin rosu si drob
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Miel la cuptor in sos de vin rosu si drob - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Miel la cuptor in sos de vin rosu
Ingrediente:
- 1 pulpa mare de miel
- 500 ml vin rosu bun
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 4-5 fire/catei de usturoi
- 1 lingurita rasa de hrean
- 1 lingurita rasa de coriandru
- 1 lingurita cu varf de pasta de ardei iuti
- sare, piper
Mod de preparare pentru miel la cuptor in sos de vin rosu
Se spala carnea, se sterge, se fac cateva incizii in care se introduc crengute de rozmarin si se asezoneaza cu sare si piper. Pregatim marinata astefel: se amesteca 2 lingurite ulei de masline cu usturoi macinat, pasta de ardei iuti, piper, 1 lingurita de sare, hrean si coriandru. Se unge carnea de miel cu marinata pe toate partile. Se lasa 2 ore sa se marineze in frigider, daca aveti timp. Dupa 2 ore se scoate si se lasa sa stea la temp camerei cam 1 ora |(tips: carnea cand se gateste este preferabil sa fie la temperatura camerei). Se taie feliute ceapa si morcovii si se aseaza in tava care va merge la cuptor.
Se aseaza pulpa peste legume, apoi vinul. Daca este necesar se adauga putina apa calduta. Sosul de vin trebuie sa acopere 3 sferturi din inaltimea fripturii. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 160 grade pentru 1-2 ore. Spre final se scoate folia pentru a se rumeni. Carnea trebuie sa ramana moale cand e presata cu degetul.
Friptura se serveste cu garnitura de morcovi si sos de vin.
Drob de miel
Ingrediente:
- 1,2 kg maruntaie de miel
- 6-8 oua
- 40 ml ulei
- 3 legaturi ceapa verde
- 3 legaturi usturoi verde
- 3 legaturi patrunjel
- 3 legaturi marar
- sare si piper
- smantana dupa preferinta
Mod de preparare pentru drob de miel
Maruntaiele se fierb in apa cu sare, apoi se taie bucati cat se poate de mici. Se fierb 4 oua pentru a fi puse in mijlocul drobului. Tocatura obtinuta se amesteca cu ceapa, usturoi, patrunjel si marar, ouale, 2-3 linguri de smantana daca doriti, sare si piper.
Jumatate din compozitie se aseaza in tava unsa cu ulei, se aseaza apoi ouale intregi si deasupra restul de compozitie. Tava se baga in cuptor si se coace aproximativ 30-40 minute in functie de puterea cuptorului.
Se serveste rece, ca gustare sau calda cu salata verde si garnitura de cartofi.
Pofta buna!