Lumea NTV
Mini tarte de pere si branza de capra
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de mini tarte de pere si branza de capra - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingredientele sunt pentru 16 mini tarte
- 1 aluat de foietaj
- 200 g branza cremoasa de capra
- 8 pere
- 1 ou
- 1 lingura zahar tos
- 3-4 linguri miere lichida pentru servit
Cum facem:
Par ca ar necesita mult timp, dar sunt foarte simplu de facut.
Bateti oul intr-un bol si pregatiti o pensula.
Taiati aluatul in 16 parti egale, intindeti cu sucitorul fiecare patratel in parte, apoi, cu ajutorul unui cutit faceti un chenar in interiorul acestuia.
Ungeti cu ou marginea interioara a chenarului, apoi lipiti marginile exterioare, ca si cum ati forma rama unui tablou
Transferati “tablouasele” intr-o tava pe care ati intins in prealabil hartie de copt
Taiati fiecare para in doua, curatati cotorul, apoi taiati felii.
Puneti in fiecare tarta cate o bucatica de branza, apoi puneti felii de para, in forma de evantai.
Ungeti ramele “tablouasului” (tartei deja formate) cu oul ramas.
Presarati zahar pe deasupra si dati la cuptorul incins la 180 de grade C/gaz 4 pentru 15-20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Serviti cu miere din abundenta. Un deliciu!