Lumea NTV
Musaca de cartofi
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de musaca de cartofi - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 1 kg carne tocata de pui sau porc
- 1 pahar ulei
- 1 ceasca mare smantana
- 1 pahar vin
- 2 oua
- 250 g cascaval
- 1 pachet unt
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- sare, piper, marar, cimbru
Ingrediente pentru sos:
- 1 pahar smantana
- 1 pahar suc de rosii
- 1 pahar vin
- 1 lingurita miere
- piper, cimbru
Mod de preparare pentru musaca:
Cartofii se curata, se fierb partial, se racesc si se taie felii (ce grosime dorim). Ceapa se toaca marunt, morcovii se rad si se pun la calit cu ulei si unt. Cand s-a inmuiat ceapa se adauga carnea si se calesc impreuna. In momentul in care carnea incepe sa isi schimbe culoarea, semn ca s-a patruns de caldura, se adauga sare, piper si se stinge cu vinul pregatit. Se presara cimbru, marar si se da deoparte.
Se bat ouale cu smantana si se amesteca cu cascavalul ras, sare si piper. Se unge o cratita sau tava cu unt si ulei si se aseaza alternativ: felii de cartofi, carnea calita cu ceapa si morcovi si se toarna sosul de smantana si cascaval. Apoi iar cartofi, carne, sos pana epuizam compozitiile. Ultimul strat trebuie sa fie de sos pentru a se rumeni. Se da la cuptor pentru coacere, aprox. 40-50 minute. Sosul din smantana, vin si suc de rosii se prepara si se serveste cu musacaua calda.
Pofta buna!