Lumea NTV
Musaca de legume
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Musaca de legume - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 1 dovlecel potrivit
- 1 conopida medie
- 2 cepe
- 2 rosii
- 4 oua
- 500 g ciuperci
- 300 g branza de vaca
- 100 g unt
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru Musaca de legume
Se curata conopida, dovleceii si ciupercile. Dovleceii se dau prin razatoarea mare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Conopida se desface in buchetele, se pune la fiert in apa cu sare si se lasa circa 15 minute. Intr-un vas incapator se pun dovlecelul, conopida fiarta, branza, patrunjel, sare, piper si se amesteca bine. Separat, in alt vas, se amesteca ceapa cu ciupercile taiate bucati/feliute. Se pot cali inainte pentru a-si lasa ciupercile zeama. Intr-o tava potrivita pentru cuptor se pune un strat din compozitia de branza, dupa care al doilea strat este din amestecul de ciuperci cu ceapa, apoi se toarna ouale batute. Deasupra se pun rosiile taiate rondele. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si se lasa circa 40 de minute.
Pofta buna!