Lumea NTV
Negresa cu branza
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de negresa cu branza - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru negrese cu branza
Ingrediente pentru blat
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 3 oua
- 125 g faina
- 100 g nuca macinata
- un varf de lingurita praf de cop
Ingrediente pentru crema de branza:
- 850 g branza de vaci
- 250 g zahar
- 3 oua
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie confiata
Prepararea blatului
Untul si ciocolata rupta bucatele se topesc la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La sfarsit incorporam nuca macinata. Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
Prepararea cremei
Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.
In cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
Crema obtinuta o turnam usor peste compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana suprafata prajiturii incepe sa se rumeneasca usor. Stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se racoreasca treptat. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Este foarte buna si servita imediat dupa racire, dar mai buna este a doua zi.