Lumea NTV
Negresa cu cafea
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de negrese cu cafea - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru negrese cu cafea
- 160 gr faina
- 4oua
- 200 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
- 250 gr unt gras( 85%)
- 250 gr zahar brun
- 1 lingura espresso instant( sau ness)
- 1 lingurita praf copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- un praf de sare
- vanilie
- esenta de midgale sau ce arome preferati
- serviti alaturi de pepene galben sau decorati cu zmeura si afine...
Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.
Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.
Punem si cafeaua( ness) si mixam foarte bine, adaugam restul aromelor.
Vom pune la final faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
In tava tapetata cu foaie de copt turnam compozitia si o nivelam.
Coacem prajitura pentru 15 minute la 180 de grade. Puteti face testul cu scobitoarea, in functie de cuptor si tava in care este coapta prajitura este posibil sa stea aprox. 20 min.
Racim prajitura si ne delectam cu ea dupa ce o pudram, alaturi de pepene sau alte fructe de sezon.