Lumea NTV
Negresa cu pere
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de negresa cu pere - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru negresa
- 4 oua
- 150 g faina
- 200 g unt
- 250 g zahar
- 50 g smantana
- 150 g ciocolata neagra
- 50 g pudra de cacao
- 1 lingura praf de copt
- fructe de sezon (pere)
Preparare:
Ciocolata rupta bucati si untul se topesc si se amesteca bine. Ouale se mixeaza cu zaharul, se adauga faina, cacaua si praful de copt. Apoi se adauga smantana, ciocolata si untul topite. Perele se taie in doua, se curata de cotor si se taie apoi felii. O parte din felii le amestecam in compozitie, iar cealalta parte o pastram sa le asezam deasupra. In tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu un pic de ulei se toarna aluatul care se niveleaza. Se asaza cat mai simetric feliile de pere si se da tava la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie avand grija ca fiecare portie sa aiba cate o bucata de fruct.