Lumea NTV
Negresa de post
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Negresa de post - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- ulei 1/2 cana
- zahar 1 1/2 cana
- gem 3 linguri
- nuci rupte sau macinate o cana
- cacao 3 linguri
- faina 4 cani
- sifon sau suc 2 cani
- 1 lingura bicarbonat
Ingrediente pentru glazura:
- 150 g margarina
- 150 g zahar
- 50ml apa
- 3 lg cacao
Mod de preparare pentru negresa de post
Ingredientele de mai sus se amesteca intr-un castron, formandu-se un aluat curgator. Se tapeteaza o tava (36/34) cu hartie de copt se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Este coapta atunci cand, incercata cu o scobitoare, nu ramane nimic pe aceasta. Se da la rece.
Intre timp se fierbe glazura din glazura pana se ingroasa putin. Blatul racit se portioneaza dupa preferinta, se toarna glazura deasupra si se decoreaza dupa bunul plac.
Pofta buna!