Lumea NTV
Papanasi la cuptor cu smantana si dulceata
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Papanasi la cuptor cu smantana si dulceata - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru papanasi
- 400 g branza de vaci proaspata
- 2-3 oua
- 5 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura cu varf zahar pudra
- 3 linguri de gris
- un praf de sare
- 100 g unt
- faina
- dulceata de cirese ( sau visine sau ce-o fi, dupa pofta inimii)
- hartie de copt si putin ulei de uns tava.
Mod de preparare papanasi
Mai intai se pune la fiert grisul, in putina apa. Amestecam din cand in cand pana este fiert pentru a fi folosit in compozitie. Se amesteca branza de vaci cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare. Se adauga grisul fiert si se amesteca bine din nou. La final se adauga untul si faina cat sa obtinem o compozitie pe care sa o putem modela. Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei sau unt.
Din compozitia de mai sus formam turtite (papanasii) si ii asezam in tava cu mici distante intre ei. Dam la cuptor pentru coacere circa 40-45 de minute. Dupa ce ii scoateti, o sa se mai dezumfle. Se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra sau alaturi, dupa cum preferati!