Lumea NTV
Pasca traditionala
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Pasca traditionala - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 8 oua
- 1 lingura drojdie
- coaja de lamaie
- 1 pahar cu lapte
- unt
- 1 pahar zahar
- sare
- faina cat cuprinde
Ingrediente umplutura
- 500 g branza de vaci
- 200 g urda
- 3 oua
- vanilie
- stafide
- cuisoare
Mod de preparare pentru pasca traditionala
Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit ca si consistenta. Se lasa sa creasca, timp in care se pregateste umplutura amestecand toate ingredientele. Se pastreaza un sfert din aluat pentru impletitura si pentru cruce. Se modeleaza restul din aluat astfel incat sa obtinem o baza rotunda. Se intinde umplutura deasupra. Se face o impletitura cu care inconjuram pasca, iar in mijloc se aseaza o cruce facuta tot din aluat. Se unge si deasupra cu ou pentru o culoare mai rumenita.
Pofta buna!