Lumea NTV
Paste cu spanac la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de paste cu spanac la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 500 g paste (penne)
- 400 g piept de pui
- 500 g spanac
- doi catei de usturoi
- 250 g cascaval ras
- 250 ml smantana
- 50 ml lapte
- ulei pentru prajit
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala apa impreuna cu putina sare si ulei. Dupa ce apa a inceput sa fiarba se pun pastele si se lasa aproximativ 15 minute.
Separat, se pune ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se adauga pieptul de pui si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce este gata se scoate si se condimenteaza cu sare si piper.
Spanacul se tine cateva minute in apa clocotita dupa care se baga intr-un jet de apa rece si se pune la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt.
Usturoiul se paseaza.
Intr-o tava potrivita pentru cuptor unsa cu unt, se rastorna pastele fierte, se adauga apoi spanacul tocat marunt si se amesteca. Se adauga apoi carnea de pui calita si usturoiul pisat. Deasupra amestecului din tava se toarna cascavalul ras amestecat cu smantana, putin lapte sa subtieze sosul si ciumbru. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 175 grade si se lasa aproximativ o jumatate de ora.